fbpx

Brad Paisley

Brad Paisley

Brad Paisley (Glen Dale, West Virginia, 28 oktober 1972)

 

 

Paisley's liefde voor countrymuziek komt van zijn grootvader, die Paisley zijn eerste gitaar gaf toen hij acht jaar oud was en hem erop leerde spelen. Toen Paisley twaalf jaar oud was schreef hij zijn eerste lied en op dertienjarige leeftijd was hij het openingsnummer voor country zangers zoals Ricky Skaggs en George Jones.

 

Paisley zat op John Marshall High School in Glendale, West Virginia, en ontving een beurs voor de universiteit van Belmont in Nashville, Tennessee. Tijdens zijn studententijd ontmoette hij Frank Rogers, een medestudent die later zijn producer zou worden. Ook ontmoette hij Kelly Lovelace die zijn songwriter partner zou worden.

 

Who Needs Pictures

Na zijn studententijd tekende Paisley een songwrite contract bij EMI Music Publishing en schreef hij David Kersh's top 5 hit, "Another You". Zijn debuut als zanger was met de platenmaatschappij Arista Nashville en het lied "Who Needs Pictures" in februari 1999. In mei van datzelfde jaar was hij voor de eerste keer te zien in the televisieprogramma Grand Ole Opry. Zeven maanden later had Paisley zijn eerste nummer één hit met "He Didn't Have To Be", een lied over de relatie van Lovelace met Lovelace's stiefzoon.

 

 

 

Aan het eind van 2000 won Paisley de Country Music Association's Horizon Award en de prijs voor beste nieuwe mannelijke zanger van de Academy of Country Music. Hij ontving zijn eerste Grammy Award nominatie een jaar erna. Op 17 februari, 2001, na 40 keer aanwezig te zijn geweest in het programma Grand Ole Opry werd hij toegevoegd aan de Opry Hall of Fame.

 

Grand Ole Opry Live
Brad in Grand Ole Opry Live

 

In 2002 won Paisly de prijs voor beste muziekclip van het jaar van de CMA voor "I'm Gonna Miss Her (The Fishin' Song). In de clip komen onder andere Little Jimmy Dickens, Kimberly Williams, Dan Patrick en Jerry Springer voor.

 

Mud On The TiresPaisley kwam met zijn derde album in 2003, Mud on the Tires, na Who Needs Pictures en Part II. In dit album zit de hit "Celebrity", waarvan de clip een parodie is op programma's zoals Fear Factor en Idols. In de clip zaten beroemdheden Jason Alexander, Jim Belushi, Little Jimmy Dickens, Trista Rehn en William Shatner. In 2004 bereikte de titelsong van het album nummer 1 in de Amerikaanse countrymuziek hitlijst.

Time Well Wasted

In 2005, na een tour met Reba McEntire en Terri Clark kwam Paisley met zijn vierde album Time Well Wasted, bestaande uit 15 liedjes waaronder "Alcohol" en het duet "When I Get Where I'm Going" met Dolly Parton. Time Well Wasted won de CMA prijs voor beste album in 2006.

 

 

Paisley heeft bijgedragen aan twee liedjes voor de Disney film Cars. Deze staan ook op de soundtrack CD van de film.

 

Privé Leven

bradfam

In 2001 begon Paisley een relatie met actrice Kimberly Williams, op wie hij verliefd was sinds het zien van de film Father of the Bride. De film was ook zijn inspiratie voor nummers op het album "Part II". Het stel trouwde op 15 maart, 2003. Ze wonen in Franklin, Tennessee en hebben een tweede huis in Los Angeles.

 

Hun eerste zoon, William Huckleberry oftewel "Huck" werd geboren op 22 februari 2007 in Nashville Tennessee. Hun tweede zoon Jasper Warren (vernoemd naar zijn grootvader die Brad zijn eerste gitaar kocht) werd geboren op 17 april 2009.

 

Twitter icon

Laatste Tweets

Loading..
 

 

 

Meer in deze categorie: « Little Big Town Alan Jackson »
­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok