fbpx

Chris Stapleton

stapspot

 

Chris Stapleton is de zoon van een mijnwerker en groeit op in Paintsville (Kentucky).

 

In 2001 verhuist Chris naar Nashville om zijn droom waar te maken.

Chris Stapleton

Chris begint als songwriter voor anderen, en al snel blijkt dat hij een buitengewoon talent heeft. Hij maakt naam met liedjes voor onder andere George Strait (“Love’s Gonna Make It
Alright”), Darius Rucker (“Come Back Song”), Kenny Chesney (“Never Wanted Nothing More”), Luke Bryan (“Drink A Beer”), Jason Aldean (“Too Fast”).

Naast country schrijft hij ook liedjes voor onder andere Adele en componeert hij filmmuziek voor “Cars 2” en “Valentine’s Day“.

 

Van 2008 tot 2010 is hij de zanger en gitarist van de bluegrass band “The Steeldrivers” en verdient met deze band een Grammy nominatie. Na “The Steeldrivers” was hij enige tijd lid van “The Jompson Brothers“, totdat hij in 2013 een contract tekent bij Mercury Nashville. In 2015 brengt hij zijn eerste soloalbum “Traveller” uit.

 

In 2015 was Chris de grote winnaar van de CMA Awards. De zanger verzilverde alledrie zijn nominaties, in de categorieën 'Best New Artist Of The Year', 'Male Vocalist' en 'Album Of The Year' met zijn plaat Traveller.

 

Naast de prijzen ontvangen, trapte Stapleton de show af met een historisch optreden samen met zanger Justin Timberlake.

 

[yjsgmedia link="https://www.youtube.com/watch?v=i6bZZ9ONeXQ" poster="/" width="640" height="360" resp="yes" id="yjsg_media149"]

 

 

 

 

 

 

Twitter icon

Laatste Tweets

Loading..

 

 

{div width:800|height:300}
{/div}

 

 

Meer in deze categorie: « Chris Young Keith Urban »
­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok