fbpx

Chris Young

Chris Young

 

Christopher Alan "Chris" Young (geboren 12 juni 1985) werd In 2006 uitgeroepen tot winnaar van het tv-programma “Nashville Star” , dit was een zangwedstrijd die werd uitgezonden op het USA Network .

Na het winnen van Nashville star tekende Chris bij RCA Records Nashville , zijn titelloze debuutalbum werd dat zelfde jaar uitgebracht.
Van dit album kwamen twee singles in de Hot Country Songs lijst namelijk " Drinkin' Me Lonely " en " You're Gonna Love Me ".

 

Het tweede album “The Man I Wanna Be” werd 1 september 2009 uitgebracht. Het album bevatte de hits "Voices "," Gettin 'You Home (The Black Dress Song) " en “The Man I Wanna Be”.

Young's derde album “Neon” produceerde de hits “ Tomorrow "en" You " en in 2011 en de Top 20 hit" I Can Take It from There"
In 2012 volgde het album AM hier staat de Top 5 single "Aw Naw "op en " Who I Am With You. " 

 

Chris Young Nashville Star

 

Vroege jaren

Chris Young werd geboren op 12 juni 1985 in het plaatsje Murfreesboro in Tennessee.

Zijn grootvader Richard Yates was trad vaak op in de radio en tv show Louisiana Hayride . Van jongs af aan was Chris zeer geïnteresseerd in de muziek, en hij zat dan ook als kind zijnde bij diverse theaterproducties.
Toen hij naar de Oakland High School ging zong hij ook in het school koor en begon te spelen in de lokale clubs.

 

In 2000 trad hij op met zijn middelbare school groepje “Winter Drumline” in een voorstelling met de titel "A Night at the Palladium ' In de groep was hij een mariachi zanger.
Tegen de tijd dat Chris naar de hoge school ging trad hij ook vaak op, hij gaf meer dan 150 shows per jaar.

 

Chris Young jong

 

Carrière

2005-2007: Nashville Star en Chris Young
Bij een optreden in Arlington Texas werd hij aangemoedigd om een keer mee te doen met het programma Nashville Star , een talentenjacht op de amerikaanse televisie .In 2006 bij de audities in Houston Texas ging hij de show in en won.

Zijn overwinning leverde hem een contract op bij RCA Records Nashville en later dat jaar bracht hij zijn eerste single "Drinkin 'Me Lonely" uit. Het berijkte de #42 in de Billboard Hot Country Songs lijst en was tevens de eerste single van zijn titelloze debuutalbum.
Het albumwerd geproduceerd door Buddy Cannon . De tweede single "You're Gonna Love Me”kwam tot de # 48.

 

2008-2010: Voices EP en The Man I Wanna Be

In mei 2008 bracht Chris Young zijn derde single "Voices" uit. Tijdens het CMA Music Festival in juni van dat jaar riep hij zijn fans op om naar zijn kraam te komen.
In augustus werd "Voices" zijn eerste Top 40 hit.

 

Chris Young - Voices

Loading the player...

 

 

 

Zijn tweede album, The Man I Wanna Be werd uitgebracht in september 2009. Het album werd geproduceerd door James Stroud en bevat covers van Waylon Jennings '"Rose in Paradise" (een duet met Willie Nelson ) en Tony Joe White 's " Rainy Night in Georgia ".

In oktober 2009 werd single " Gettin 'You Home (The Black Dress Song) " de eerste #1 notering voor Chris Young. Het album werd uitgebracht in november 2009. Zowel een re-release van "Voices" ging wederom naar # 1.

Hij werd genomineerd voor de 2010 Academy of Country Music awards (ACM Awards) voor Top New Solo Vocalist, naast Luke Bryan en Jamey Johnson .

Op 10 november 2010 presenteerde Chris de 44e jaarlijkse Country Music Awards (CMA Awards) .
Hij werd genomineerd voor een Grammy Award voor “Best Male Country Vocal Performance” voor "Gettin 'You Home".

 

2011-heden: Neon en AM

Chris Young bracht de single " Tomorrow " uit in februari 2011. Het werd zijn vierde opeenvolgende # 1. Het album “Neon” werd uitgebracht in juli 2011. Het album bevat zijn vijfde opeenvolgende # 1 notering " You ", het titelnummer en “I Can Take It from There".

In augustus 2012 werd het nummer " Tomorrow" zijn eerste platina single.
De eerste single van het vierde studio album "Aw Naw "werd uitgebracht op 13 mei 2013. Het album “AM” werd uitgebracht op 17 september 2013.

De tweede single “"Who I Am with You " volgde op 20 januari 2014.
In 2013 diende Young als ambassadeur voor de CMA Songwriter's Series welke plaatsvond in Belfast, Dublin, Londen en Parijs als poging om bekendheid te creëren in het buitenland.

 

Op 13 augustus 2013 was Chris op weg naar een optreden in Montana toen hij in een shock raakte als gevolg van een bacteriële infectie in zijn been wat begon met een klein sneetje, hij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht in Denver, Colorado. Het medisch team reageerde snel en Chris kreeg medicijnen om er voor te zorgen dat de infectie zich niet verspreidt. Daarnaast werd kort na middernacht een spoedoperatie gepland.

 

Chris ging naar de operatie terug naar huis onder de zorg van zijn arts. Zoals verwacht werd zijn mobiliteit beïnvloed door de operatie en zijn arts verzocht hem om te herstellen en een volle week na de ingreep weer zijn tour te hervatten. Chris vervolgde zijn tour op 22 augustus.

 

In Maart 2014 stond Chris in Dublin en Londen bij het Country to Country festival, na het festival gaat Chris samen met Brad Paisley veder door Europa heen touren.

 

Twitter icon

Laatste Tweets

Loading..

 {div width:800|height:300}
{/div}

 

Meer in deze categorie: Chris Stapleton »
­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok