dinsdag, 30 april 2024 14:10

Koe Wetzel: Van Mythe tot Muzikale Meesterwerk HOT

Koe Wetzel; foto Jody Domingue Koe Wetzel; foto Jody Domingue

Bijna een decennium lang heeft de naam van Koe Wetzel een zekere mystiek gedragen onder zijn toegewijde volgers, een reputatie opgebouwd als een krachtige en onvoorspelbare live artiest, een genreverstoorder die country vermengt met rock, hip-hop en grunge, en een beruchte feestbeest. Nu is hij klaar om te bewijzen dat er meer is aan zijn verhaal met het binnenkort te verschijnen album "9 Lives", dat op 19 juli wordt uitgebracht via Columbia Records op alle digitale platforms en fysiek op Vinyl. Pre-order/pre-save HIER.

Geproduceerd voornamelijk door Gabe Simon (Noah Kahan's Stick Season) samen met een line-up van vertrouwde medewerkers zoals Josh Serrato, Carrie K en Sam Harris (X Ambassadors), toont "9 Lives" Wetzel's veelzijdigheid als songwriter en zijn vaardigheid als vertolker van songs.

Variërend van emotionele ballades zoals "Sweet Dreams" en "Hatchet" tot relaxte country meezingers zoals "Casamigos" en zijn versie van Keith Gattis's "Reconsider", plus nummers zoals "Leigh" die een diepe kwetsbaarheid onthullen onder hun humoristische oppervlakte, bevat het album een ​​reeks tracks zo divers als de man erachter.

"Ik wil dat fans weten dat er een andere kant van mij is, niet alleen de seks, drugs en rock & roll Koe die ze misschien online hebben gehoord," zegt Wetzel. "Ik ben een beetje volwassen geworden. Ik ben niet langer de 20-jarige die constant aan het feesten is en altijd in de gevangenis belandt. '9 Lives' onthult een kwetsbare kant die mensen misschien niet gewend zijn om te horen."

Zowel nu verkrijgbaar als een vroege preview van het album, laat de lead single "Damn Near Normal" Wetzel reflecteren op de keuzes in zijn leven met openhartigheid en humor, terwijl het titelnummer "9 Lives (Black Cat)" begint met een dreigende pianointro en uitmondt in een borst-kloppende verklaring van ongehoorzaamheid.

Wetzel bood fans een verdere preview van het veelzijdige verhaal van het album met een speciale trailer die eerder vandaag werd uitgebracht, waarin negen unieke Koe Wetzels werden geïntroduceerd terwijl de man die door Billboard werd geprezen voor "muziek die ongepolijst en ongefilterd is" zijn komische acteervaardigheden toonde.

 

Koe Wetzel - 9 Lives

 

Het live-fenomeen heeft ook plannen om zijn nieuwe muziek wereldwijd te brengen dit jaar met zijn onlangs aangekondigde Damn Near Normal World Tour. Op 3 November is hij in Nederland en wel in de Melkweg Amsterdam. Check onze AGENDA

 

­